Kuypers Keurslager

Kip en kalkoen

Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in  wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?

Kip van verantwoorde komaf

Een prettiger leven
BOERDERIJKIPPEN hebben meer ruimte om te leven in de stal én in een overdekte vrije uitloop. Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijdens controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. BOERDERIJKIPPEN hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is overigens plantaardig, dat voor minimaal 70% uit graan bestaat. 

Een gezonde kip
Pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Alleen als een BOERDERIJKIP echt ziek is en de dierenarts het noodzakelijk vindt voor de gezondheid van het dier, wordt antibiotica gebruikt. Een BOERDERIJKIP die antibiotica toegedient krijgt mag nooit gebruikt worden voor consumptie, daarvoor mag geen antibiotica aanwezig zijn in het vlees.

 

Doordat de BOERDERIJKIP een sterke kip is die meer weerstand en meer tijd heeft om zelf te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen. De meeste BOERDERIJKIPPEN zijn daarom antibioticavrij opgegroeid. Het BOERDERIJ vlees bij de versspecialist is dus gegarandeerd 100% antibiotica vrij! 

Een goede smaak
Het natuurlijke leefritme van de BOERDERIJKIPPEN, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat BOERDERIJKIPPEN langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de BOERDERIJKIP een sterke, gezonde en vitale kip is. 

De goede leefomstandigheden van de BOERDERIJKIP zorgen ervoor dat het vlees meer smaak krijgen. Samen met het vakmanschap van de versspecialist verzekerd dit een ambachtelijke smaak wat zich duidelijk onderscheidt van regulier kipvlees en dat proeft u!

Kuypers Keurslager

Tenelenweg 2
6367 VV VOERENDAAL
(045) 575 02 96
(045) 575 38 15

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 11:00 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten